Selecteer een pagina

Tussen 27 februari en 3 maart staat de Popacademie weer even op stelten. Onze ‘gewone’ lessen maken plaats voor speciale workshops, sessies en open lessen. 
Niet enkel voor onze leerlingen, maar dus ook voor iedereen die kennis wil maken met de Popacademie. Of zich wil verdiepen in zijn instrument of hobby. En mooi meegenomen: alles volledig gratis!  
Meld je aan via [email protected] or just show up! 

Via onze facebookpagina blijf je op de hoogte van alles. 

Wie mag je verwachten? 

27/2 – 19u – zanglokaal: Hilko (Nackaerts) – gitaaronderhoud tips and tricks 

Hilko is een gitarenbouwer die gespecialiseerd in custom-made elektrische gitaren, die hij maakt voor musici als o.a. Charlie Churchill van Simple Minds. Zijn eigen basismodellen heten “HC”, “Rootster” en “Le Freak” (raad eens voor wie die ontworpen is!). Hilko werkt  ook als “Guitar Tech” (= gitaartechnieker die met bands mee “on the road” gaat) voor o.m. K’s Choice, Axelle Red, Fishbone, Night Of The Proms, Chris Rea, The Blue Nile, Simple Minds en… Nile Rodgers!
Tijdens deze sessie vertelt hij anekdotes over zijn wedervaren on the road, en geeft uiteraard ook een schat aan informatie door i.v.m. gitaaronderhoud: tips & tricks! 

27/2 – 19u – popstudio: Wim Van der Westen – Popdrums The Ins and outs. 

Wim is op dit moment drummer bij K’s Choice en Rex Rebel, speelde ook bij Kane (NL), Sarah Bettens, Peter Evrard, Vitalski etc…
De ideale man om je drums-skills dus een serieus shot te geven. 

Hij leert je nieuwe grooves, toffe fills en alle geheimen van het instrument. Vergeet zeker je stokken niet!! 

 28/2 – 19u – Foyer:  Johan Vandendriessche en Willy Bollen: beleefsessie pop- en jazzgeschiedenis 

Johan en Willy samen over pop-en jazzgeschiedenis? Dat wordt een feest! Deze twee ervaren rotten in het landschap vertellen en laten je het beste beleven wat de geschiendenis van de lichte muziek in zijn mars heeft. 

Johan put uit zijn jarenlange ervaring als actieve muzikant en leraar muziekgeschiedenis. Willy put uit zijn grote schat aan lp’s en opnames die hij over de jaren heen verzamelde.  

Audio Limburg (uit Herk-de-Stad) en zaakvoerder Kristof Broux leveren speciaal voor deze “belevenis-sessie” gepaste High-End Hifi- apparatuur (platenspeler, cd-speler, lampenversterker en een speciaal Magnetostatisch luidsprekersysteem van Cantara-Audio. Zie ook ‘audiolimburg.com’. Er wordt graag ook wat toelichting gegeven bij het gebruik van deze speciale hifi-setup, en bij het concept hifi in het algemeen. Alleen al daarom: niet te missen! 

02/03 -11u – Zanglokaal: Joyce Vanderhoydonck en Lax Vox. 
Zag je ze ook al? De zangers met een ‘rietje’? 
Onze nieuwe collega popzang weet er alles van. Tijdens deze sessie leert ze je de geheimen van een ‘state of the art’ – nieuwe -zangetechiek: Lax Vox. En dat is niet enkel voor popzangers! Ook klassieke zangers zullen baat hebben bij deze nieuwe techiek. 
Niet te missen dus!! 

02/03 – 13u – Foyer: Dirk Vanderlinden: Hammondorgel Nu 

Toetsengrootmeester Dirk Vanderlinden opent wat nieuwe deuren voor jou. Als pianist wil je natuurlijk ook wel eens een nieuwe klank gebruiken? Of wil je net terug naar de gezellige orgelkleur van welleer? Het Hammondorgel doet beide. 
Hip en retro tegelijk! Dirk leert je de truucks van dit veelzijdige instrument kennen. 

Dirk presenteert ons de nieuwe Hammondorgels, die de sound van de ondertussen klassiek geworden toonwielorgels als de B3 (Jimmy Smith, Rhoda Scott, e.v.a.), C3 (John Lord van Deep Purple), en A100 en de klassieke Leslie-kabinetten (luidsprekerkabinetten met eigen lampenversterking en “roterende luidspreker”-systeem) combineert met hedendaagse technologie. Hij demonstreert het gebruik van Hammond in jazz, pop en rock, en geeft waardevolle uitleg daarover.