Selecteer een pagina

Wie?

Je wordt gecoacht door echte professionals. 

Onze docenten zijn ervaren muzikanten en leraars. 
Ze staan zelf vaak op het podium en leren je alle geheimen 
van de echte performers. 

Lees hier wie ze zijn. 

Ian McCole

Elektrische gitaar

Ian McCole (1972) is een uitmuntend all-round gitarist en ervaren leraar. Hij is -om zijn eigen woorden te parafraseren- een rocker, maar een die zijn toonladders en akkoorden kent. Hij begon gitaar te spelen toen hij twaalf jaar oud was. Op zestienjarige leeftijd speelde hij al professioneel bij meerdere pop/rock-bands in zijn geboorteland Schotland.

Als jonge twintiger zeilde hij gedurende twee jaar met P&O Cruise Lines de wereld rond als gitarist van het huisorkest, en begeleidde er verschillende gast-artiesten. In 1995 werd Ian toegelaten in the London Guitar Institute waar hij twee jaar studeerde en les kreeg van ondermeer Ian Scott, Sean Baxter en Dave Kiliminster. Nadien ging hij zelf lesgeven in een aantal scholen in Londen. Ondertussen speelt hij in België met de band Coco Spirit en met Coco Jr.

Roman Korolik

Basgitaar

Roman Korolik van Oekraïense afkomst is geboren in Genk in 1970. Hij is een allround bassist die je tegenkomt op diverse podia variërend van pop, folklore, funk, fusion, jazz, enz.

Ondertussen heeft hij toch al wat van de wereld gezien. Speelde o.a. met Alexia Waku in Kameroen, met Manu Hermia in Zwitserland, speelt regelmatig met diverse formaties in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Hij begeleidde Tars Lootens met zijn “Touch of Colour” tournee. Ook heeft hij al met heel wat nationale en internationale artiesten gespeeld. Speelde o.a. met Sofie, Jo Lemaire, Toots Tielemans, Paul Michiels, Jan Akkerman, en tal van andere bekende en onbekende artiesten. In de Jazzwereld speelde hij o.a. met Bruno Castellucci, Peter Hertmans, Jean Pierre Catoul (+), Michel Herr, Eric Gale, Mike Stern, enz.

In 2008 had hij de eer om het “Motives Festival 2008” te mogen openen met zijn eigen band: “Roman Korolik Group”.

Enkele groepen waarmee hij heeft gespeeld zijn: Jive Talk, Triassic Jazz, Didier Indot Trio, Fabien Degryse, etc.

www.myspace.com/rkgpage

Mark Knuts

Piano en keyboards

Mark Knuts studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij naast einddiploma´s notenleer, muzikale opvoeding, geschreven- en praktische harmonie, contrapunt en kamermuziek, een meestergraad piano behaalde met grote onderscheiding.

Momenteel is Mark werkzaam aan de muziekacademies van Sint-Truiden en St-Pieters-Woluwe als pianobegeleider, ICT-coördinator, leraar piano en muziektheorie.

Daarbuiten is hij actief als freelance muzikant/arrangeur bij diverse ensembles (oa. Caren Meynen and The Hits).

Van religieus koor via klassiek ensemble tot de ruigste rockband. Mark speelt steeds met alle plezier en overgave. Het woord melomaan is hem aldus niet vreemd. Als levensmotto beaamt hij volledig Freddy Mercury´s visie: “I WANT IT ALL!!”

Jan De Maeyer

Drums en percussion

Jan De Maeyer werd geboren op 27 januari 1977. Al snel werd duidelijk dat hij een gezonde interesse toonde voor muziek en meer bepaald voor het drumstel dat hij voor zijn zevende verjaardag kreeg. Hij ging naar de muziekschool in Tienen waar hij les kreeg van Carlo Willems, die hem aanmoedigde om naar het Lemmensistituut in Leuven te gaan. Daar volgde Jan twee jaar les bij Leo Ouderits. Toen nam hij de beslissing om Jazz en Lichte Muziek te gaan volgen en studeerde af bij Dre Pallemaerts.

Ondertussen speelde Jan bij de meest uiteenlopende bands en orkesten, gaande van country, blues, hard rock, jazz, pop, en klassieke muziek. Momenteel is hij de vaste drummer van de Corsari’s.

Hij was 10 jaar lang freelance componist voor Brandy en is tot op heden zeer actief bezig met het produceren van muziek.

Stefaan Ottenbourgs 
en Geert Lavrysen

Directie

Ann Debaillie

Muzylab 

Ann Debaillie doorkruiste België van west naar oost: ze groeide op in Kortrijk en woont nu in Borgloon. Pal in het midden tussen die twee plekken raakte ze gepassioneerd door muziek – tijdens haar opleiding aan de kunsthumaniora van het Leuvense Lemmensinstituut. Die muzikale rode draad liep verder doorheen haar studies Germaanse talen aan de KULeuven.  Vanuit Leuven ging ze naar het conservatorium van Maastricht voor een opleiding jazz-zang. In de Academie Haspengouw Podium ontwikkelde ze een speciale vorm van samen spelen: het Muzylab. 
Ze merkte dat jonge tieners, die vaak hun vooropleiding in de klassieke richting volgden, gemotiveerd waren om popmuziek te spelen. 
In het vak muzylab maakt ze de brug tussen een klassieke aanpak met partituren en arrangementen naar een pop-jazz benadering met meer vrijheden en ruimte tot experiment. 
De jonge tieners maken op deze manier vlot de overgang naar de Popacademie en worden stapsgewijs de popaanpak gewoon. 
Daarnaast is ze ook pedagogisch coördinator, zorgco, en aanvangsbegeleider in de Academie Haspengouw. 

De Popacademie is een onderdeel van de Academie Haspengouw [Podium]