Selecteer een pagina

Wie?

Je wordt gecoacht door echte professionals. 

Onze docenten zijn ervaren muzikanten en leraars. 
Ze staan zelf vaak op het podium en leren je alle geheimen 
van de echte performers. 

Lees hier wie ze zijn. 

Ian McCole

Elektrische gitaar

Ian McCole (1972) is een uitmuntend all-round gitarist en ervaren leraar. Hij is -om zijn eigen woorden te parafraseren- een rocker, maar een die zijn toonladders en akkoorden kent. Hij begon gitaar te spelen toen hij twaalf jaar oud was. Op zestienjarige leeftijd speelde hij al professioneel bij meerdere pop/rock-bands in zijn geboorteland Schotland.

Als jonge twintiger zeilde hij gedurende twee jaar met P&O Cruise Lines de wereld rond als gitarist van het huisorkest, en begeleidde er verschillende gast-artiesten. In 1995 werd Ian toegelaten in the London Guitar Institute waar hij twee jaar studeerde en les kreeg van ondermeer Ian Scott, Sean Baxter en Dave Kiliminster. Nadien ging hij zelf lesgeven in een aantal scholen in Londen. Ondertussen speelt hij in België met de band Coco Spirit en met Coco Jr.

Roman Korolik

Basgitaar

Roman Korolik van Oekraïense afkomst is geboren in Genk in 1970. Hij is een allround bassist die je tegenkomt op diverse podia variërend van pop, folklore, funk, fusion, jazz, enz.

Ondertussen heeft hij toch al wat van de wereld gezien. Speelde o.a. met Alexia Waku in Kameroen, met Manu Hermia in Zwitserland, speelt regelmatig met diverse formaties in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Hij begeleidde Tars Lootens met zijn “Touch of Colour” tournee. Ook heeft hij al met heel wat nationale en internationale artiesten gespeeld. Speelde o.a. met Sofie, Jo Lemaire, Toots Tielemans, Paul Michiels, Jan Akkerman, en tal van andere bekende en onbekende artiesten. In de Jazzwereld speelde hij o.a. met Bruno Castellucci, Peter Hertmans, Jean Pierre Catoul (+), Michel Herr, Eric Gale, Mike Stern, enz.

In 2008 had hij de eer om het “Motives Festival 2008” te mogen openen met zijn eigen band: “Roman Korolik Group”.

Enkele groepen waarmee hij heeft gespeeld zijn: Jive Talk, Triassic Jazz, Didier Indot Trio, Fabien Degryse, etc.

www.myspace.com/rkgpage

Mark Knuts

Piano en keyboards

Mark Knuts studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij naast einddiploma´s notenleer, muzikale opvoeding, geschreven- en praktische harmonie, contrapunt en kamermuziek, een meestergraad piano behaalde met grote onderscheiding.

Momenteel is Mark werkzaam aan de muziekacademies van Sint-Truiden en St-Pieters-Woluwe als pianobegeleider, ICT-coördinator, leraar piano en muziektheorie.

Daarbuiten is hij actief als freelance muzikant/arrangeur bij diverse ensembles (oa. Caren Meynen and The Hits).

Van religieus koor via klassiek ensemble tot de ruigste rockband. Mark speelt steeds met alle plezier en overgave. Het woord melomaan is hem aldus niet vreemd. Als levensmotto beaamt hij volledig Freddy Mercury´s visie: “I WANT IT ALL!!”

Jan De Maeyer

Drums en percussion

Jan De Maeyer werd geboren op 27 januari 1977. Al snel werd duidelijk dat hij een gezonde interesse toonde voor muziek en meer bepaald voor het drumstel dat hij voor zijn zevende verjaardag kreeg. Hij ging naar de muziekschool in Tienen waar hij les kreeg van Carlo Willems, die hem aanmoedigde om naar het Lemmensistituut in Leuven te gaan. Daar volgde Jan twee jaar les bij Leo Ouderits. Toen nam hij de beslissing om Jazz en Lichte Muziek te gaan volgen en studeerde af bij Dre Pallemaerts.

Ondertussen speelde Jan bij de meest uiteenlopende bands en orkesten, gaande van country, blues, hard rock, jazz, pop, en klassieke muziek. Momenteel is hij de vaste drummer van de Corsari’s.

Hij was 10 jaar lang freelance componist voor Brandy en is tot op heden zeer actief bezig met het produceren van muziek.

Joyce Vanderhoydonck

Zang 

Al vanaf een zeer jonge leeftijd is Joyce Vanderhoydonck gebeten door de muziekmicrobe. 

Ze begon als klassieke pianiste maar ontdekte al snel haar liefde voor zingen en de lichte muziek. 

Van jazz tot pop: ze voelt zich in vele genres thuis. Na haar deelname in The Voice wilde ze zichzelf verder ontwikkelen – niet alleen als zangeres, maar ook als docent. 

Daarvoor volgde ze verscheidene masterclasses over heel België, 

een masteropleiding jazzzang aan het Conservatorium van Gent en de lerarenopleiding aan de universiteit.

Ze wilt anderen helpen ontplooien als veelzijdig muzikant – hen wegwijs maken in verschillende genres en stijlen. 

Samen met jou gaat ze opzoek naar de beste manier om je te helpen groeien als zanger(es), samenspeler en performer.

 

Stefaan Ottenbourgs 
en Geert Lavrysen

Directie

Ann Debaillie

Muzylab 

Ann Debaillie doorkruiste België van west naar oost: ze groeide op in Kortrijk en woont nu in Borgloon. Pal in het midden tussen die twee plekken raakte ze gepassioneerd door muziek – tijdens haar opleiding aan de kunsthumaniora van het Leuvense Lemmensinstituut. Die muzikale rode draad liep verder doorheen haar studies Germaanse talen aan de KULeuven.  Vanuit Leuven ging ze naar het conservatorium van Maastricht voor een opleiding jazz-zang. In de Academie Haspengouw Podium ontwikkelde ze een speciale vorm van samen spelen: het Muzylab. 
Ze merkte dat jonge tieners, die vaak hun vooropleiding in de klassieke richting volgden, gemotiveerd waren om popmuziek te spelen. 
In het vak muzylab maakt ze de brug tussen een klassieke aanpak met partituren en arrangementen naar een pop-jazz benadering met meer vrijheden en ruimte tot experiment. 
De jonge tieners maken op deze manier vlot de overgang naar de Popacademie en worden stapsgewijs de popaanpak gewoon. 
Daarnaast is ze ook pedagogisch coördinator, zorgco, en aanvangsbegeleider in de Academie Haspengouw. 

Johan Vandendriessche is een saxofonist-basklarinettist-fluitist die in alle genre´s bedrijvig is; van wereldmuziek via hedendaagse klassieke muziek tot dance, en van volksmuziek via rock tot jazz in al haar vormen. Dit bracht hem in kontakt met o.m. Juan Masondo en Dirk Van Esbroeck, Johan Verminnen, Raymond V.H.G., Shirly Bassey, Sven Van Hees, Randy Crawford, Debbie Harry (Blondie), John Miles, Palle Mikkelborg, Jon Christensen, Marc Moulin, Toots Thielemans, Quincy Jones, enz…
Vaak wordt hij als multi-instrumentist ingezet; zo zijn er CD´s uit waar hij gitaar, basgitaar, slagwerk en/of klavier speelt. Tot voor kort speelde Johan bijna exclusief in Engeland met de Engelse band van zanger Tony Christie. Nu werkt hij vooral met het BSjO (Belgian Swingjazz Orchestra), een eigen project rond Belgische swingazz van en na het Interbellum, en sinds kort met OTO Machine, een superfunkbigbandproject met gerespecteerde jazz- en sessiemuzikanten. Hij speelt op freelancebasis met Mathew Herbert (gekend van o.m. zijn samenwerking met Roisin Murphy), New-Wavelegende Tom Robinson, en Mr. Lemming (aka BABL).

Johan startte mee de Jazzacademie van Overijse-Hoeilaart, en de Jazzafdeling van het Conservatorium van Antwerpen op, gaf les in het Conservatorium van Gent, en geeft nu ook les in de HAMW (Diest en Aarschot) .
Als lesgever heeft hij vele hedendaagse jazz- en popmusici opgeleid die b.v. bij Sioen, Das Pop, Arno, Absynthe Minded, Brussels Jazz Orchestra, Lady Linn And Her Magnificent Seven, OTO Machine, Isolde et Les Bens, enz… spelen.

www.johanvandendriessche.be

De Popacademie is een onderdeel van de Academie Haspengouw [Podium]